BackApp 2,0 Polert understell

backapp_1008a9400-pol-1-black5
Kr 7750 inkl. mva

Antall
Gasslift
Kule
Hjulplate
Farge stoff
Beskrivelse

Ny modell med eller uten hjul

Fargen på understellet er svart/grå som vist på bilde. BackApp 1008A9400-POL-1-Black

Kulen kan fås i rød mot tillegg i pris. BackApp Polert m rod kule

 

Hjulene passer til og med til den gamle modellen uten hjul!BackApp Hjul

Kjøper du hjulene sammen med ny stol, koster hjulene  mindre enn om du  kjøper hjulene senere.

 

 

 

 

Beskrivelse

Back App er en unik stol for deg som plages med vond rygg eller for deg som ønsker å forebygge ryggplager! Se mer info her

Det unike med Back App er at bena ikke er fiksert i gulvet og stolen vipper seg derfor rolig rundt en sentral akse når du beveger deg. Dette gjør at balanseutfordringen konsentreres akkurat dit vi ønsker å ha den – til korsryggen.

Back App styrker og trener opp de dype indre muskelgruppene rundt ryggsøylen din. Når du sitter på Back App må musklene som støtter ryggsøylen jobbe for å holde balansen – det gir en aktiv og riktig sittestilling som gir deg sterkere rygg!

Back App er like mye et treningsapparat som en stol. Varier ballanseutfordringen ved å skru på kula – skrur du kula lengre nedover blir stolen mer ustabil og gir større treningseffekt.

BackApp vil kunne bidra til bedre ergonomi i din arbeidshverdag. Fordi du sitter høyere på en BackApp enn på en vanlig arbeidsstol er det viktig å tilpasse høyden på skrivebordet. De fleste skrivebord kan heves ved å skru på bena. Et hev/senk bord passer glimrende til Back App.

Å sitte på Back App er en treningssak. I begynnelsen kan det hende du blir litt sliten i korsryggen av å sitte for lenge – det er fordi musklene aktiveres i stor grad og ofte har disse begrenset utholdenhet. Etter å ha brukt Back App noen uker, klarer du å sitte i lengre perioder. Å sitte hele dagen går fint etter litt trening.

Back App anbefales av en rekke fagpersoner – fysioterapeuter, kiropraktorer, ergonomer, etc – over hele landet. Ta kontakt med din nærmeste fagperson for å høre mer om hvordan Back App kan hjelpe ryggen din!

 

Ekspertuttalelser

Trym Telje er spesialist i manuellterapi MNFF. Trym er også Idrettsfysioterapeut FFI. Trym har sitt daglige virke hos Hans og Olaf Fysioterapi i Oslo. I tillegg er Trym mye brukt som terapeut i forbindelse med trening på landslagsnivå i Norge, og er tilknyttet Olympiatoppen. Trym sier:

De muskulære strukturer vi virkelig trenger når ryggen streiker blir svekket gradvis under lengre perioder med ryggvondt. For å gi ryggsøylen en optimal stabilisering i forhold til bekkenet er vi avhengig av et samspill mellom nedre magemuskler, dype ryggmuskler og bekkenbunnens muskulatur – deler av ryggsøylens balansesystem. Disse danner et naturlig korsett og er med på å skape et trykk i buken som støtter ryggen ytterligere.

Når vi skal trene opp ryggen etter en skade eller i forebyggende hensikt, ønsker vi å stimulere ryggsøylens balansesystem. Muskelenes reaksjonsevne og stabiliserende kapasitet er avgjørende for å hindre stress eller skade på ryggens skjøre strukturer som f.eks mellomvirvelskiver.

I denne hensikt er Back App stolen konstruert slik at man kan få en optimal utfordring på disse balansesystemene i hverdagen. Enten det er i jobbsituasjon eller avkobling vil man ved å sitte på denne Back App-stolen stadig stimulere til en økt balanseevne for ryggen. Back App-stolen har en fjærende funksjon i setestammen, samt et dempende materiale i setet som gjør den skånsom mot bekken og nedre rygg. Bena er ikke fiksert i gulvet og stolen vipper seg rolig rundt en sentral akse når vi beveger oss. Dette gjør at balanseutfordringen konsentreres akkurat dit vi ønsker å ha den – til korsryggen..

Denne type utfordring for ryggen er en videreutvikling bygget på prinsipper fra blant annet store australske studier, som har dokumentert god effekt på trening av ryggens stabiliserende muskulatur.Adresse Akersgata 7, 0158 Oslo - Telefon 97 18 63 83 - Org.nr. 885 360 262 MVA -  dan@kontoroghjem.no   Åpningstider: Mandag - fredag kl 08.30 - 16.00